MODERNO GRAJEN OBJEKT, KI NUDI KAKOVOST IN SODOBNO BIVANJE

VAROVANA GARAŽA, PROSTORNE SHRAMBE IN PRIROČNO OSEBNO DVIGALO

Moderen objekt nudi eno kletno etažo, kjer se nahaja garažni prostor z dvanajstimi parkirnimi mesti, šest prostornih shramb, kolesarnica, tehnični prostori ter hodnik, ki je bil urejen za otroške vozičke. V dveh nadzemnih etažah je urejenih šest stanovanj.

Vertikalne komunikacije v objektu so urejene s stopniščem ter osebnim dvigalom.

VRHUNSKA KONSTRUKCIJA, STREHA IN FASADA

Konstrukcija objekta je armirano betonska iz AB-sten in AB-plošč. Temeljenje je globoko na AB-pilotih. Medetažne in talna plošča kleti so debeline 25 cm in enake debeline so nosilne stene.
Nad stanovanjskimi enotami nad AB-ploščo je predvidena streha v naklonu 7⁰ iz sika folije na leseni podkonstrukciji.

Nad skupnimi prostori je strešna konstrukcija toplotno izolirana z mineralno volno. Hidroizolacija je zaščitena s plastjo pranega prodca.

Fasada stanovanjskih etaž je pri večini površin predvidena kot prezračevana fasada z uporabo vlaknocementnih plošč v fini vertikalni členitvi v dveh sorodnih tonih. Fasadna obloga zagotavlja vodotesnost in visoko trajnost.

STENE IN STROPI V SKUPNIH PROSTORIH IN BIVALNIH ETAŽAH

Stene garaže bodo izdelane v vidnem betonu in označitve barvane z barvo za beton. Elektroinštalacije in strojne inštalacije bodo napeljane vidno. Stebri in stene bodo opremljeni z označbami za varen promet.

Stene shramb v kleti so predvideno iz siporexa, ometane in popleskane.

Vse vidne betonske stene v objektu bodo ometane in glajene pred pleskanjem. Betonske stene med stanovanji so dodatno obložene z mineralno volno in GK–oblogo. Ustrezno akustično delitev se zagotovi tudi z zamikom doz elektroinštalacij.

Predelne stene v stanovanju se izvedejo v gipskartonski izvedbi debeline 15 cm. Vse so bandažirane, dvakrat kitane in popleskane.

Stenske obloge so namenjene zvišanju vizualne kvalitete prostorov ali izboljšanju funkcionalnosti prostorov.

Spuščeni stropi so predvideni v skupnih prostorih, torej hodnikih. V stanovanjih so spuščeni stropi predvideni v sanitarijah in na hodnikih.

STAVBNO POHIŠTVO VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA IN VRHUNSKE IZDELAVE

OKNA

Okna bodo iz aluminijastih profilov s prekinjenim toplotnim mostom. Stik oken in fasade se bo izvedel s polisulfidnim trajnoplastičnim kitom. Stekla bodo troslojna, izolacijska in vsi elementi stavbnega pohištva morajo izkazati vrednost vgrajenega elementa U= 1,1 W/m2K. V sklopu oken so predvidena zunanja senčila (žaluzije) na motorni pogon z možnostjo vgradnje komarnikov. Okna nimajo parapeta oziroma so v višini talne obloge z izjemo kuhinje. Vsa okna, ki se odpirajo, imajo na zunanji strani ograjo višine 110 cm ustrezne trdnosti in stabilnosti na bočni pritisk.

Okenski profili v skupnih prostorih so predvideni v barvi Ral 7039 na obeh straneh. V stanovanjih so aluminijasti okenski profili na zunanji strani v barvi RAL 7039 in na notranji RAL 9001.
Zunanje police in špalete se obdelajo z aluminijasto pločevino v barvi RAL 7039.

VRATA

Vrata iz aluminija bodo opremljena s cilindrično ključavnico in kljuka bo prav tako iz aluminija z bunko na zunanji strani. Vrata imajo ključavnico na zaskočko.

Vrata iz garaže v klet objekta bodo kovinska in požarno odporna. Površina bo barvana in opremljena bodo s samozapiralom. Notranjost vratnega krila bo zapolnjena s kameno volno, torej so toplotno izolirana.

Vrata vetrolova in vhoda v klet bodo iz aluminijastih kovinskih profilov in v celoti zastekljena. Opremljena bodo s samozapiralom brez pripire ter z električno ključavnico. Kljuka bo iz aluminija ali nerjavečega jekla.

Vrata stanovanj bodo opremljena s polnimi lesenimi krili (panel ali podobne plošče) z zvočno izolativnostjo minimalno 38 dB. Po vgradnji (tudi kukala) morajo dosegati izolativnost najmanj 32 dB. Vrata imajo tri nasadila. Kljuka bo iz aluminija. Vrata bodo protivlomna in opremljena s cilindrično ključavnico. Končna obdelava bo furnir ali laminat. Svetla dimenzija vseh vhodnih vrat v objektu bo 90 cm in najmanjše svetle višine 210 cm. Kljuke bodo aluminija ali iz nerjavečega jekla. Vrata imajo zahtevano požarno varnost EI 30.

Barva vhodnih vrat je RAL 9001.

V stanovanjih bodo vratna krila lesena ter podboji prav tako leseni in suhomontažni. Barva notranjih vrat je RAL 9001.

OGRAJE

Stopniščne ograje so predvidene v Fe-barvani izvedbi višine 110 cm. Konstrukcija ograj na stopniščih je iz ploščatih vertikalnih nosilnih profilov, na katere so pritrjena polnila, ki jih sestavljajo vertikalni ploščati profili.

Na francoskih oknih so predvidene ograje v Fe-barvani izvedbi višine 110 cm iz ploščatih profilov. Barva ograj je RAL 7039.

NADSTANDARDNI MATERIALI IN TLAKI VRHUNSKIH PROIZVAJALCEV

NADSTANDARDNI MATERIALI IN TLAKI VRHUNSKIH PROIZVAJALCEV

V stanovanjskih enotah bo tlak po vseh prostorih panelni troslojni parket prve kvalitete vključno z zaključno letvico razen v hodnikih, sanitarijah, kuhinjah in večnamenskem prostoru, kjer se po tleh in stenah predvidi keramika po izboru projektanta. V primeru znanega kupca so na voljo tudi drugi izbori, ki se primerno obračunajo.

Na terasah so predvidene nedrseče granitokeramične ploščice. Ploščice bodo lepljene s protizmrzlinskim lepilom ali montirane na PVC-distančnike. Iztok meteorne vode se izvede v predvidene vertikale meteorne vode. Strop na balkonih bo izdelan kot fasada objekta.

SANITARNA OPREMA VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA

Izbrana sanitarna oprema je višjega kvalitetnega razreda. Mala sanitarna oprema in ogledala niso predmet projekta, saj izbor naredijo lastniki sami.

KAKOVOSTNA IZVEDBA INŠTALACIJ ZA ENERGETSKO UČINKOVITOST ELEKTROINŠTALACIJE

Za osvetlitev v skupnih prostorih bodo poskrbele LED-svetilke s senzorji gibanja. V skupnih prostorih bo uporabljena varnostna razsvetljava. Za visoko stopnjo varnosti bo v stanovanjih videodomofon.

STROJNE INŠTALACIJE

Stanovanja

Ogrevanje je v posameznem stanovanju predvideno z nizkotemperaturno toplotno črpalko zrak/voda. Ogrevalni sistem v stanovanjih bo talno ogrevanje ter v kopalnici električni kopalniški radiatorji. Za sanitarno toplo vodo bo poskrbljeno v sklopu toplotne črpalke preko bojlerja. Multi split sistem bo uporabljen za hlajenje dnevne sobe ter glavne spalnice.

Prezračevanje stanovanja bo omogočeno z decentralnimi prezračevalnimi napravami, ki so vgrajene v zunanje stene prostorov stanovanja (z rekuperacijo toplote).

Skupni prostori

V skupnih prostorih na hodniku bo grelna plošča IR v stropu.

Prezračevanje v shrambah in kolesarnici bo prisilno z dovodnim in odvodnim kanalskim ventilatorjem. Prezračevanje garaže je predvideno naravno preko nasproti ležečih odprtin zraka.