MODERNO GRAJEN OBJEKT, KI NUDI KAKOVOST IN SODOBNO BIVANJE

VAROVANA GARAŽA, PROSTORNE SHRAMBE IN PRIROČNO OSEBNO DVIGALO

Moderen objekt nudi eno kletno etažo, kjer se nahaja garažni prostor z 16 parkirnimi mesti, 8 prostornih shramb, kolesarnica, tehnični prostori ter hodnik, ki je bil urejen za otroške vozičke. V dveh nadzemnih etažah pa je urejenih 8 stanovanj.

Vertikalne komunikacije v objektu so urejene s stopniščem ter osebnim dvigalom.

VRHUNSKA KONSTRUKCIJA, STREHA IN FASADA

Konstrukcija objekta je betonska, iz AB sten in AB plošč. Objekt je etažnosti K+P+T. Objekt je zaradi geomehanskih karakteristik temeljen na pilotih in temeljnih gredah. Na temeljnih gredah leži talna plošča, na katero se uredi stensko konstrukcijo iz armiranega betona. Horizontalne konstrukcije, vključno s ploščo nad zgornjo etažo so iz litega armiranega betona.

Fasada pritlične in delno terasne etaže je prezračevana z uporabo cementno vlaknene kritine, ki zagotavlja ustrezno oblikovno kvaliteto, trajnost in vodotesnost. Fasada dela kleti je predvidena kot tankoslojna kontaktna fasada. Fasada v atrijih posameznih stanovanj je prav tako predvidena kot tankoslojna kontaktna fasada.

Streha nad terasno etažo je predvidena kot ravna streha. Vode iz tlakovanih dvoriščnih površin se vodi po kanalih do lovilca olj in po očiščenju naprej v novozgrajeni komunalni vod.

STENE IN STROPI V SKUPNIH PROSTORIH IN BIVALNIH ETAŽAH

Vse vidne betonske stene v objektu bodo ometane in glajene pred pleskanjem.
Stene garaže bodo izdelane v vidnem betonu in za označitve barvane z barvo za beton. Elektro instalacija bo napeljana vidno. Stebri in stene bodo opremljene z označbami za varen promet.

Predelne stene v stanovanju se izvedejo v gipskartonski izvedbi (suhi prostori), vse bandažirano, dvakrat kitano in pleskano.

V shrambah v kleteh bodo stene iz Siporex materiala, debeline 10 cm, ometano in opleskano.

Spuščeni stropi so predvideni na skupnih hodnikih, v utility, WC, kopalnici in hodnikih v stanovanjih.

STAVBNO POHIŠTVO VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA IN VRHUNSKE IZDELAVE

OKNA
Okna bodo iz Alu profilov, stekla bodo troslojna, izolacijska. V sklopu oken so predvidene zunanje žaluzije.
Vsa okna, ki se odpirajo, imajo na zunanji strani kovinsko ograjo ustrezne trdnosti in stabilnosti na bočni pritisk.

VRATA
Vrata za v tehnične prostore in shrambe bodo kovinska, opremljena s cilindrično ključavnico.

Vrata iz garaže v klet objekta bodo kovinska, požarno odporna. Površina bo barvana. Vrata bodo opremljena s samozapiralom.

Vrata vetrolova in vhoda v kleti bodo iz alu kovinskih profilov, in v celoti zastekljena. Opremljena bodo s samozapiralom, brez pripire ter z električno ključavnico. Kljuka bo iz aluminija.

Vrata v stanovanje bodo protipožarna in zvočno izolativna. Vrata imajo dva nasadila. Vrata bodo protivlomna in opremljena s cilindrično ključavnico. Končna obdelava laminat v beli barvi.

V stanovanjih bodo vratna krila lesena, podboji pa prav tako leseni in suhomontažni. Svetla dimenzija vrat bo nadstandardna 90/230 cm oz. 80/230 cm v sanitarije. Vrata v kopalnico bodo spodrezana za prezračevanje.

OGRAJE
Zunanje in stopniščne ograje so predvidene v Fe barvani izvedbi. Konstrukcija ograj na stopniščih je iz ploščatih vertikalnih nosilnih profilov, na katere so pritrjena polnila, ki jih sestavljajo vertikalni ploščati profili.

NADSTANDARDNI MATERIALI IN TLAKI VRHUNSKIH PROIZVAJALCEV

Tlaki v javnih površinah so predvideni v kvalitetni keramiki. Debelina keramičnih ploščic zagotavlja trdnost glede na njihovo velikost.

V garaži shrambi in tehničnih prostorih so predvideni so tlaki v epoxi izvedbi.
V stanovanjskih enotah bo tlak po vseh prostorih panelni troslojni parket (HRAST AB KRTAČEN MAT LAKIRAN), razen v sanitarijah, kjer bodo tlak keramične ploščice. V kopalnicah in WC-jih je po tleh in stenah predvidena keramika. V primeru znanega kupca so na voljo tudi drugi izbori, ki se primerno obračunajo.

V zunanjih ložah in terasah bodo tlak nedrseče granitogres keramične ploščice debeline 2cm montirane na PVC distančnike. Iztok meteorne vode se izvede v predvidene vertikale meteorne vode. Strop na balkonih bo izdelan kot fasada objekta.

SANITARNA OPREMA VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA
Izbrana sanitarna oprema je višjega kvalitetnega razreda in se jo bo dokončno izbralo v dogovoru z končnimi kupci ali naročnikom. Mala sanitarna oprema in ogledala niso predmet projekta, izbor naredijo lastniki sami.

KAKOVOSTNA IZVEDBA INSTALACIJ ZA ENERGETSKO UČINKOVITOST ELEKTRO INSTALACIJE

Vsako stanovanje bo imelo svoje merilno mesto električne energije, na katero bo vezana tudi instalacija v pripadajoči shrambi. Poraba električne energije skupnih delov in naprav stavbe bo merjena ločeno.

V stanovanjih so predvidene kombinirane stanovanjske nadometne razdelilne omarice.

Za osvetlitev v skupnih prostorih bodo posrbele LED svetilke s senzorji gibanja. V skupnih prostorih bo uporabljena varnostna razsvetljava. Za visoko stopnjo varnosti bo v stanovanjih videodomofon.
Za visoko stopnjo varnosti bo v stanovanjih nameščen videodomofon s povezavo na zunanja enote, ki bodo nameščene ob vhodnih vratih v objekt.
V vsako stanovanje je predviden dovod optičnega kabla od priključne optične omare v kleti do nadgradne komunikacijske omare v stanovanju.

STROJNE INSTALACIJE

Za ogrevanje je v posameznem stanovanju predviden plinski stenski kondenzacijski kotel, za hlajenje dnevne sobe in spalnice pa split sistem. Sanitarna topla voda se pripravlja v sklopu plinskega stenskega kondenzacijskega kotla.

Stanovanja se ogrevajo s sistemom talnega ogrevanja. Regulacija temperature se izvaja s sobnimi termostati. Poleg talnega ogrevanja so v sanitarnih prostorih predvideni kopalniški radiatorji s prigrajenim elektri
nim grelnikom, ki omogočajo sušenje brisač tudi v poletnem času.

Vsa sanitarna keramika bo I. kvalitete, na umivalnikih in ostalih sanitarnih elementih pa so predvidene armature enoročne izvedbe.

Stanovanja se prezračujejo z decentralnimi prezračevalnimi napravami, ki so vgrajene v zunanje stene prostorov stanovanja. Naprave delujejo vedno v paru ena za dovod in druga za odvod zraka, hkrati pa vračajo odpadno toploto z izkoristkom do 90 %.

Za prezračevanje sanitarij, kopalnic in prostora s pralnim strojem in toplotno črpalko je predviden lokalni centrifugalni ventilator (60m3/h) na stropu oziroma steni.